0

A kosár üres!
OLCSÓ
GUMI-FELNI
30 éve az autók
szolgálatában
30 éve az autók szolgálatában

Nyitva tartás:
H-Cs: 8:30 - 16:30
P: 8:30 - 16:00
Szo - V: Zárva

1033 Budapest,
Vajda János utca 25.
+36 30 683 66 69

1033 Budapest, Vajda János utca 25. | +36 30 683 66 69

Nyitva tartás: H-Cs: 8:30 - 16:30 | P: 8:30 - 16:00 | Szo - V: Zárva

 • Hírek
 • Indulás előtt ellenőrizzen

   

  Ellenőrizze az abroncsokat, mielőtt útnak indul!

   

   

  Európaiak milliói indulnak most nyári vakációra autóval, és sokan elfelejtik előtte ellenőrizni az abroncsok állapotát vagy az abroncsnyomást. Pedig az alacsony abroncsnyomás vagy az elhasználódott abroncs komoly gondot okozhat az utazás során.

   

  Miért közlekednek olyan sokan alacsony nyomású abronccsal? Mert nem tudják, hogy az abroncsban idővel természetes módon csökken a nyomás, akár egy lufiban. Ha nem ellenőrizzük rendszeresen és állítjuk helyre az abroncsnyomást, egy idő után alacsony nyomású abroncson fogunk közlekedni.

   

  A három fő ok, amiért érdemes ellenőrizni az abroncsnyomást

   

  Először: az alacsony abroncsnyomás veszélyezteti az autóban utazók biztonságát. Az abroncsnyomás csökkenésével drámai mértékben csökken az autó irányíthatósága, fokozódik a kisodródás veszélye és csökken az abroncs élettartama a fokozott terhelés és az oldalfalban keletkező hő következtében.

  A nyári utazással járó többletsúly: a csomagok és az utasok súlya, az autóhoz kapcsolt lakókocsi vagy hajó tovább növeli a veszély lehetőségét.

   

  Másodszor: az alacsony abroncsnyomás többletköltséget jelent. Egyrészt növeli az abroncs gördülési ellenállását, s így megnöveli a gépjármű üzemanyag-fogyasztását, másrészt az abroncs állagromlásához vezet, s így csökkenti az abroncs élettartamát. Az abroncs élettartama a felére csökken, ha a nyomás 2.2 bárról 1.0 bárra esik.

   

  Harmadszor: az alacsony nyomás a környezetre is rendkívüli terheket ró a megnövekedett üzemanyag-fogyasztás és a káros széndioxid-kibocsátás következtében.

   

  Kopott gumiabronccsal közlekedik?

  A Touring Mobilis – a belga autóklub online közlekedési szolgálata és a „Touring” autómentő szolgálat – legfrissebb jelentése szerint 30 százalékkal nőtt a defektek száma 2008-ban a 2006-os adatokhoz képest. A jelentés megállapította, hogy a nehéz gazdasági helyzet következtében az autósok nem vásárolnak új abroncsot, hanem az elhasználódott gumikkal közlekednek.

   

  A Bridgestone két globális kampányt szervez a FIA Alapítvánnyal közösen

   

  A FIA Alapítvánnyal együttműködésben a Bridgestone két globális kampány keretében igyekszik megismertetni a rendszeres abroncsellenőrzés előnyeit az autósokkal: a „Gondolkodjon mielőtt vezet” közlekedésbiztonsági kampánnyal és a „Zöld autókért” kampánnyal, mely a közúti közlekedés környezetre gyakorolt negatív hatását szándékozik csökkenteni.

   

  Saját biztonsága és a környezet megkímélése érdekében, valamint költségtakarékosságból ellenőrizze rendszeresen az abroncsok állapotát és nyomását, különösen mielőtt nyaralni indul családjával.

   

   

   

  Vissza
  Vissza

Page generated in: 0.0070731639862061 seconds
Total count and time of database queries: 0 queries, 0 seconds
Memory usage: 488528